Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Nový článek: Děkuji-nechci, aneb „Baníček“ zase v Olomouci.

Dnes se odehraje v podvečerních hodinách super důležité fotbalové utkání. Do Olomouce přijede ostravský „Baníček“. Půjde o hodně. Sigma chce zpět třetí místo! Tak hlásají novinové titulky. I oba trenéři se těší, že v Olomouci bude pořádně živo!

Děkuji pěkně. Kladu si otázku, jde-li ještě o sport. Tlupy chuligánů se pravidelně šikují pod vlajkami svých klubů, aby se mohli beztrestně vyřádit. Začíná to divokou přepravou vlaky, kde jde často o zdraví lidí. Někdy létají i dlažební kostky. Škody na vagonech nepočítaje. Vítězný ryk na nádražích, pak lavina fanoušků prochází středem města, nejfrekventovanějšími ulicemi. A všechno musí bokem. Fotbal má dnes přece přednost přede vším.

Připravují se velké policejní manévry. Na naše náklady – tedy všech daňových poplatníků a na náš úkor se pro malou skupinku tzv. sportovců dlouho dopředu plánují a připravují akce na ochranu bezpečnosti a pořádku.  Na tento „rizikový“ zápas, kdy baníkovci potáhnou městem, přijalo Město Olomouc i Policie ČR zvláštní bezpečnostní opatření. Dle sdělení Krajského policejního ředitelství budou nasazeny stovky policistů. Pořádková služba, příslušníci dopravní a kriminální policie, dále policisté ze speciálního útvaru, tzv. antikonfliktního týmu. Nasazeni budou také policisté se psy a jízdní oddíly na koních. Korunou celé akce budou policisté ve vrtulníku nad našimi hlavami. Také městská policie se na tuto „významnou“ událost připravila. Její posílené hlídky budou v pohotovosti už od rána a jejich služba skončí pozdě večer, až většina těchto „sportovních“ fanoušků opustí Olomouc.

Kladu si otázku, kolik nás taková společensky velmi „důležitá“ akce bude stát? Je prvoligový zápas pro společnost opravdu tak důležitý, aby se i v době hospodářské krize a šetření na všech stranách takto plýtvalo veřejnými prostředky?  Víme, s jakými problémy se policie potýká. Diskutuje se o tom, že často nemá ani na benzin pro služební automobily a musí omezovat i výjezdy k závažným případům. Jak bude zajištěna bezpečnost občanů a institucí v době konání těchto zbytečných policejních manévrů, kdy velká část policistů asistuje při těchto pravidelně se opakujících promenádách fotbalových fanoušků nejen v Olomouci ale ve všech městech s prvoligovými týmy. Ano, chce-li někdo něco takového pořádat, musí nést všechny náklady. Přeji si, aby Policie vyúčtovala tyto své služby příslušnému sportovnímu svazu. Fotbaloví bossové by se měli zamyslet nejen nad svými často nekontrolovatelnými výdaji, ale třeba také nad milionovými ročními příjmy hráčů.

Nejsem nepřítelem sportu. Souhlasím s příspěvky pro amatérský sport počínaje mládeží a konče rekreačním sportem pro všechny generace. Ale zásadně nesouhlasím s dotováním tohoto fotbalového cirkusu, ovládaného mocnými bossy, kteří si berou sport jako zástěrku pro svůj milionový byznys na účet nás všech.

Autor: Karel Kavička | pondělí 7.3.2011 13:10 | karma článku: 15,78 | přečteno: 1195x
  • Další články autora

Karel Kavička

Jáchymovské peklo 2018

Političtí vězni z Čech, Moravy i ze Slovenska, se v pátek 25. května a v sobotu 26. května 2018 sešli v Horním Slavkově a Jáchymově. Letos se tam konal již 29. ročník vzpomínkové akce, případně nazvané: Jáchymovské peklo.

28.5.2018 v 17:04 | Karma: 20,26 | Přečteno: 460x | Diskuse| Společnost

Karel Kavička

Zbytnělá a nevýkonná státní správa

Minulá vláda rozpočtové odpovědnosti premiéra Petra Nečase šetřila tam, kde neměla. Ministr financí Kalousek místo potlačování korupce postihl tvrdou rukou důchodce a sociálně potřebné občany. Na kasina a loterie zapomněl. Zapomněl na to, že těch 2,7 milionu důchodců jsou také voliči. Proto volby dopadly tak, jak dopadly. Výprask dostala především pravice za svou necitlivou sociální politiku. Nešetřilo se tam, kde se šetřit mělo. Korupce v celém organizmu společnosti existuje dál.

17.1.2014 v 10:10 | Karma: 18,83 | Přečteno: 794x | Diskuse| Ostatní

Karel Kavička

Čára přes rozpočet a nové naděje

Byli jsme to my, občané a voliči, kteří jsme dlouhodobě sledovali počínání námi volených zákonodárců, jak svým jednáním pohřbili všechny do nich vložené naděje. Mnozí zapomněli na svůj úkol dle svého nejlepšího svědomí zastupovat své voliče a sloužit občanům, společnosti a státu k jeho dobrému fungování, rozvoji a prosperitě. Hodně z nich pochopilo přes všechny sliby a proklamace své působení v politice spíše jako prostředek k zajištění svého osobního nebo skupinového prospěchu.

10.8.2013 v 19:30 | Karma: 7,69 | Přečteno: 258x | Diskuse| Ostatní

Karel Kavička

Šach – mat

Souhlasím s vyjádřením Karla Schwarzenberga po prvním kole prezidentských voleb, že Miloš Zeman je mužem minulosti. Nechci rozebírat jeho chování zejména v druhém kole prezidentských voleb, kdy gradovaly v jeho podání nečestné prostředky jako lži, pomluvy, nacionalismus a šovinismus. Myslím si, že k hodnocení první volby je nutno přihlédnout ke zkušenostem z posledních let komunistického režimu i prvních 23 let po jeho pádu. Nic se neděje náhodou a skutečnost překvapí jen ty nepřipravené.

27.1.2013 v 17:00 | Karma: 17,80 | Přečteno: 587x | Diskuse| Ostatní

Karel Kavička

Volby

PRO /Karla Schwarzenberga/ Právě vrcholí nová kapitola našich politických dějin - přímá volba prezidenta. Mnozí pozorovali celý proces s velkou dávkou skepse díky narychlo přijatému a problematickému zákonu se spoustou nedomyšlených detailů. Jeho uplatnění v praxi umocnil ještě mimo jiné diletantský výkon pracovníků ministerstva vnitra, kteří prováděli kontrolu odevzdaných hlasů a popřeli přitom všechny zásady logiky a matematiky. Rozjelo se divadlo za více než půl miliardy korun původně s více jak desítkou kandidátů. Mnoho občanů pochybovalo, že tento nový způsob volby prezidenta něco dobrého přinese.

14.1.2013 v 21:15 | Karma: 10,42 | Přečteno: 532x | Diskuse| Ostatní
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Moderní lichváři připravují o bydlení dlužníky i jejich příbuzné. Trik je snadný

18. dubna 2024

Premium Potřebujete rychle peníze, pár set tisíc korun a ta nabídka zní lákavě: do 24 hodin máte peníze na...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Prezident Petr Pavel se zranil v obličeji při střelbě ve zbrojovce

19. dubna 2024  15:44

Prezident Petr Pavel se při střelbě na střelnici v uherskobrodské České zbrojovce, kam zavítal...

Soud potrestá brutální útok na dívku, bodnutá do krku skončila v pytli v lese

24. dubna 2024

Krajský soud v Plzni dnes vynese rozsudek nad devatenáctiletým Ukrajincem Viktorem Veselovským,...

Podezřelé nákupy zbraní se mají hlásit už od července, schvaluje vláda

24. dubna 2024  5:25

Prodejci mají mít už od července povinnost hlásit podezřelé nákupy zbraní. Počítá s tím novela...

Nenávist vůči Ukrajincům, segregace Romů. Amnesty International kritizuje Česko

24. dubna 2024  2:28

Ukrajinští uprchlíci se loni v Česku potýkali s nenávistnými projevy a diskriminací, pokračovala...

Místo do šrotu do opravny. Směrnice EU prodlouží záruku a zakážou „kazítka“

24. dubna 2024

Premium Do budoucna by měla být oprava rozbitých a porouchaných domácích spotřebičů jednodušší. A stejně...

  • Počet článků 21
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 852x
Moje zaměření je konzervativní, nikdy jsem nebyl členem žádné politické strany, sleduji dění ve společnosti, zajímám se o historii a kulturu.

Seznam rubrik