Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
K

kaktusak

6. 6. 2011 21:50
Ano, pracujícím je potřeba vrátit ukradený majetek

Ať už se ta krádež třeba skrývá pod vznešenými názvy jako privatizace nebo restituce.

0 0
možnosti
VMK

vláda modrých korupčníků

6. 6. 2011 16:14
Stejně sou prach a v prach se obrátí,

tak komu co vracet.

0 0
možnosti
C

carolusI

6. 6. 2011 16:09
Musím jen souhlasit.

Pro zapřisáhé odpůrce vydání církevního majetku jen připomínám,  že se jedná pouze o fyzicky existující majetek se kterým si vesele hospodaří stát. Vůbec se nemluví o výnosech z tohoto majetku. Ty už stačili páni politici prošustrovat. Takže církvím se často vrátí zdevastované památkové objekty a církev bude dohánět  šedesát let zanedbanou údržbu. Osobně si myslím, že výnosy z církevních lesů církev použije lépe než  LČR.

0 0
možnosti
LS

Lesní sběř

6. 6. 2011 11:44
Nevrátit...

...protože se nejedná o krádež, nýbrž o legitimní pozemkovou reformu, jaké v minulosti proběhly už nesčíslněkrát (a nikdo nikomu nic nevracel).

-

Jen proto, že tuto konkrétní pozemkovou reformu provedli komunisté, má být nějakým způsobem méně legitimní a zavrženíhodnější než ty, které byla provedena za Marie Terezie nebo za první republiky?

0 0
možnosti
J

jendazmoravy

6. 6. 2011 12:09
Zajímavé

Děkuji, víc není potřeba. Pokud zastáváte tento typ názorů, pak je vše jasné. Pro Vás jedno doporučení: Modlete se, aby jednoho krásného dne nenapadlo někoho hlasovat o Vašem majetku. Vsaďte se, že všichni Vám podobní by si "demokraticky" odhlasovali, že Vám má být zabaven.

0 0
možnosti
SN

kuča

6. 6. 2011 11:15
Pěkně napsáno......

:-)......je to realita. Spousta lidí, kteří věděli jak na to, si pomohla k majetku. Bohužel nepoužívá ho k dalšímu rozvíjení(až na výjimky), nýbrž si žije nad poměry bez vytváření dalších hodnot. A milý Kalousek jen zvyšuje daně! R^R^R^

0 0
možnosti
PH

petrph

6. 6. 2011 10:39
ta otázka je položena špatně

Ve skutečnosti, mnoho a mnoho subjektů nedostalo zpátky majetek,ať už proto že se na ně restituce vůbec nevztahovaly, a nebo proto že se ani v té restituci spravedlnosti nedobraly, a někdo (ať stát či zkorumpovaný státní činitel, nebo jiný subjekt) je o jejich nároky i majetek sprostě obral.A už se s tím nic dělat nedá a nebude, lhůty jsou promlčené, rozhodnutí konečná a punktum.

Ale zrovna otázka církevních náhrad se usilovně  projednává až na úrovni vlády. Ba dokonce se jim dostává té milosti si vybrat a se státem dojednat co ze zkonfiskovaného majetku si chtějí vzít zpět (pochopitelně to lukrativnější), a a co zájem nemají (protože je to v tak dezolátním stavu, že by to toho naopak museli peníze investovat), takže jim stát má vyplatit docela lukrativní náhradu v penězích.. O takovou "náhradu" by asi mělo zájem spousta restituentů...Ale měli smůlu..Proč asi???

0 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS